EXTRA 10% kedvezmény MINDEN termékre, beleértve az akciós termékeket is! Kód: FLASH10
Új
Vizuális keresés
Készítsen fényképet vagy töltsön fel képet, hogy hasonló szőnyegeket találjon

Kézi tűzött Tartós gyapjú

Feeling Handtufted Szőnyeg - Barna
140x200 cm

189 635 Ft

A szőnyegek színei attól függően változnak, hogy milyen szögből nézi azokat.

Giulia Sola

Giulia Sola

Tervező Olaszország Olaszország

Giuli Sola Olaszországban született 1980. januárjában. A vizuális művészetek iránti szenvedélye tervezői tanulmányok felé terelte, ami lehetővé tette számára az esztétikum és a technológia ötvözését.

A Politecnico di Milano en Design Industriel végzős hallgatójaként lehetősége adódott terméktervezést tanulni Norvégiában a National University of Science and Technology (NTNU) egyetemen.

Tanulmányai során együttműködött egy tervezőirodával (Sergio Brioschi Design: bútor, világítás, kiegészítők stb.) Milánóban, mielőtt belépett volna a Londonban és Milánóban tevékenykedő (Caputo & Associati: butikok, standok, apartmanok stb.) belsőépítészeti céghez.

2006-ban az Európai Bizottság ösztöndíjának köszönhetően Giulia Franciaországban kezdett el dolgozni a hajózási iskolában, Glénans-ban. Szakterülete a tengeri építészet, diplomáját a Nates-i ENSAN egyetemen szerezte, és a jachtok belső tervezésének művészeti igazgatójaként dolgozik.
Olaszország, Norvégia, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államom után Giulia most Nates városában telepedett a saját vállalata, a Giulia Sola Design tervezőjeként

Giulia Sola szőnyegei

Feeling Handtufted

Öt szőnyegvariáció különböző érzetekhez, amelyek természeti témákhoz kapcsolódnak. Minden szőnyeg egy konkrét anyagot idéz: víz, föld, köd, jég, homok. A vizuális, de a tapintási és szaglási érzékeket is bevonja a hangulat megteremtéséhez, egy adott táj megidézéséhez, vagy személyes szuvenírként.

Műszaki adatok

Cikkszám CVD6523
Csomósűrűség kb. 30 000 - 50 000 csomó/m²

Könnyen kiszámíthatja a csomósűrűséget, ha megszámolja a csomók számát 1 centiméterrel lefelé, illetve 1 centiméterrel oldalirányban, majd az értékeket összeszorozza. Ezután szorozza meg a kapott számot 10000-rel, és megkapja a négyzetméterenkénti csomók számát.

Számos szőnyegáruház eltúlozza a csomósűrűséget, ezért ha Ön összehasonlítaná az árakat és a minőséget, akkor érdemes ellenőriznie a csomók számát. A CarpetVista szőnyegeiről készült legtöbb fényképen látható egy vonalzó, amellyel Ön könnyen megállapíthatja a csomóminőséget, és még a vásárlás előtt kiszámíthatja a pontos sűrűséget.

Vastagság ≈ 15 mm
Származási hely India
Bolyhosság Gyapjú
A gyapjú természetes textil, és az egyik legkeresettebb anyag a szőnyegkészítésben. A gyapjúszőnyegek rendkívül strapabíróak, és tökéletesen ellenállnak a kopásnak a mindennapi használat során. A gyapjú természetes szennyeződés-taszító hatással rendelkezik és könnyen tisztítható. Továbbá, lángálló és jellegzetesen megtartja a formáját, mivel a szőnyegboholy nem lapul le, hanem mindig visszanyeri az eredeti alakját.
Láncfonal Pamut
Készítés Kézi tűzött
A kézzel tűzött szőnyegeket gyakran ún. „tűzőpisztollyal” készítik, ami a fonalhurkokat átnyomja az előre megszőtt alapszöveten. A kézi tűzés technikájával finom részletességű minták készíthetőek.
Méret 140x200
A szőnyeg kézi csomózással/szövéssel készült, ezért a formában, a vastagságban, a mintázatban és méretben eltérések lehetnek. Ez különösen a nomád- és a falusi szőnyegekre érvényes.

Feeling Handtufted Szőnyeg - Barna szőnyeg COUNTRY# ról.

A kézzel tűzött szőnyegek kézi munkával, kiváló minőségű nyersanyagokból készülnek, azonban a csomók megkötése helyett egy speciális „tűzőpisztoly”-lyal tűznek át fonalhurkokat egy bélésvásznon (előre szőtt hátoldalon).
A gyártás utolsó fázisa során a bolyhos felületet kívánt hosszúságúra vágják, így a szálak végei puhább bolyhos felületet képeznek.
Ez a technika felgyorsítja és hatékonyabbá teszi a folyamatot, nagyobb szabadságot biztosít a szövőnek a kézi csomózású szőnyegek esetében nehezen kialakítható, részletesebb minták és alakzatok megalkotásához. A végeredmény egy tartós, kiváló minőségű szőnyeg, megfizethető áron.

Tartós gyapjú  Tartós gyapjú

A gyapjú természetes textil, és az egyik legkeresettebb anyag a szőnyegkészítésben. A gyapjúszőnyegek rendkívül strapabíróak, és tökéletesen ellenállnak a kopásnak a mindennapi használat során. A gyapjú természetes szennyeződés-taszító hatással rendelkezik és könnyen tisztítható. Továbbá, lángálló és jellegzetesen megtartja a formáját, mivel a szőnyegboholy nem lapul le, hanem mindig visszanyeri az eredeti alakját.

Care & Fair

Büszkék vagyunk arra, hogy a CARE & FAIR szervezet tagjai lehetünk. Küldetésük az, hogy oktatás és egészség útján javítsák az indiai szőnyegek és azok családtagjainak életkörülményeit.

További információk

Bármi kérdés?

Ne habozzon megkérdezni minket!10% kedvezmény

Iratkozzon fel most és szerezzen 10% kedvezményt a következő rendelésére*, valamint hetente exkluzív ajánlatokat, és a legújabb trendekre és termékújdonságokra vonatkozó híreket e-mailben.

Tájékozódjon arról, hogy hogyan kezeljük az adatait:Adatvédelmi nyilatkozat Itt bármikorleiratkozhat. *A kedvezmény egyszer használható fel, a hírlevélre való feliratkozást követő 60 napon belül. Minden termékre érvényes, az akciósakat is beleértve. Más kedvezményes kóddal nem vonható össze.